top of page

Corona, Reizen en Annulering

Nu het zomerseizoen voor de deur staat, zet Frankrijk alle zeilen bij om buitenlandse toeristen aan te trekken. "Buitenlandse toeristen die naar Frankrijk komen, zullen een gratis PCR-test kunnen doen alvorens naar huis terug te keren. Dat stelde Clément Beaune, staatssecretaris voor Europese Zaken.” Wij willen, met behoud van sanitaire belangen, de eerste toeristische bestemming van Europa en de wereld blijven. Het is een primair economisch belang voor Frankrijk. "

PCR-tests zullen deze zomer gratis zijn voor ‘buitenlanders’ op vakantie in Frankrijk, indien een test nodig is om terug te kunnen keren naar het land van herkomst.

vanaf 9 juni, onder voorbehoud

  • ontvangst buitenlandse toeristen

  • avondklok verlaat naar 23.00 uur

  • heropening cafés en restaurants, tafels van maximaal 6 personen en met speciale protocollen. Tot 5.000 bezoekers bij culturele en sportieve gelegenheden. Heropening sportzalen en verruiming sportmogelijkheden (binnen zonder contact en met speciale protocollen)

  • heropening congrescentra en expositieruimtes: tot 5.000 bezoekers en met speciale protocollen

Klik hier voor de link naar 'Nederlandwereldwijd', de pagina van het ministerie van buitenlandse zaken over reizen naar Frankrijk, voor uitgebreidere informatie.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering wegens corona(maatregelen) 100% geld terug, of verplaatsing van het tegoed naar een ander programma (in overleg, en naar wens).

Wel blijft het zo dat de eerste aanbetaling noodzakelijk is om te reserveren. Dit wordt teruggestort in geval van bovenstaande.

Vanaf 9 juni zet Frankrijk haar deuren weer officieel open voor toerisme. Momenteel zijn de grenzen ook open, al is een PCR test (max 72 uur van te voren getest) wel noodzakelijk, en een ondertekende verklaring dat men niet in aanraking is geweest met corona.

 

Zelf reis ik elke twee weken tussen Frankrijk en Nederland met de auto, en dat gaat goed.  

Tijdens onze programma's zullen we sneltesten aanwezig hebben indien er twijfel ontstaat of mensen zich onveilig voelen, maar verder denk ik dat het juist een uitgesproken kans is om weer even echt samen te zijn met een kleine groep mensen, die allemaal getest zijn voor de reis, waardoor een veilige omgeving ontstaat, ook omdat we vooral op locatie zullen zijn en het landhuis in een klein, landelijk dorp ligt, midden in de natuur.

High Five zonder handen

Om internationaal reizen te vergemakkelijken, bespreken de EU-27 momenteel de invoering van een gemeenschappelijke gezondheidspas op Europees niveau. Wie in het bezit is van dit document, zal naar de verschillende landen van de Europese Unie kunnen reizen zonder een negatieve PCR-test te moeten voorleggen.

bottom of page