top of page

De Locatie

Chateau Champ Ramet is een authentiek Frans Chateau op een 5 hectare groot landgoed met bomen, een beekje, gras, wilde bloemen en struiken en vooral veel insecten, vogels en andere kleine dieren.

IMG_20200912_133300.jpg

De Faciliteiten

Twee flanken van het Landhuis

Gîte 'De oude Paardenstal'

10 Tweepersoons slaapkamers 

5 Badkamers

3 Keukens 

1 Buitenkeuken

Wifi-kamer

Overdekte eetgelegenheid buiten 

Yogazaal van 100 m²

Landgoed 

IMG_20200913_170657.jpg

Het Chateau bestaat uit een hoofdgebouw met twee flanken. Tijdens de programmaweken zullen we ook gebruik maken van de heerlijke buitenkeuken.   

Het Landhuis

In de linker flank zijn 2 slaapkamers, elk geschikt voor twee personen. Er is een gezellig ingerichte woonkamer met een houtkachel, een fijne ruime keuken met vaatwasser, en een heerlijke moderne douche met toilet. Vanuit de keuken loopt men zo het landgoed op, en is er ruimte om buiten te zitten, eventueel bij het houten zwembad. 

 

De rechter flank beschikt over 5 tweepersoonskamers, een mooie, gezellige woonkamer met een zithoek bij de houtkachel, en een eettafel. Vanuit de woonkamer loopt u zo het landgoed op aan de achterkant van het gebouw. In de eet-keuken is een vaatwasser aanwezig en kan men zelf koken. Er zijn drie verschillende douches en toiletten aanwezig aan deze kant van het landhuis. 

IMG_20200912_133510_edited.jpg

 

Buitenkeuken, Gite en Yogazaal

Tijdens de programma-weken zullen we ook gebruik maken van de heerlijke buitenkeuken, waar de maaltijden voorbereid zullen worden door de chef van de week. We zullen de maaltijden zoveel mogelijk buiten gebruiken aan lange houten tafels, eventueel in de open maar overdekte schuur.

In de oude paardenstal achter de buitenkeuken bevindt zich nu een gîte, met 3 tweepersoonskamers, een woonkamer en badkamer.

 

In de oude rijtuigstal  is een prachtige sfeervolle yogaruimte gemaakt, met grote openslaande deuren naar de tuin. 

Het Landhuis is omgeven door een landgoed met hoge bomen, struikgewas, bos en water wat het landgoed doorkruist. Ons centrum bevindt zich in natuurpark Le Morvan. 

Landgoed en Bomen

Het landhuis is omgeven door een grote tuin met hoge bomen, struikgewas, bos en water wat het landgoed doorkruist. We zijn bezig met het ontwikkelen van een eetbaar bos in de tuin met fruit- en notenbomen, een kruidentuin voor de maaltijden, een moestuin en bloembedden voor de insecten. In de tuin is altijd wat te doen, en deze is dan ook toegankelijk voor onze

gasten om heerlijk van te genieten of om lekker even de handen uit de mouwen te steken.

IMG_20200913_165541%2520-%2520Copy_edite

In de Morvan

Ons centrum bevindt zich in Natuurpark de Morvan en wordt omgeven door talloze wandelpaden, fietsroutes, meren en bossen. Gedurende de week is er ook genoeg ruimte om er eventueel zelf op uit te gaan. 

 

La Celle-en-Morvan is een klein en gemoedelijk dorp, met een prachtige rozentuin aan de overkant van het landhuis. Hier kunt u heerlijk even zitten op een bankje, of doorheen wandelen en de verschillende bomen en struiken bekijken. Het dorp ligt op 10 km van het centrum van de monumentale stad Autun. Brood is te bestellen en af te halen op loopafstand.

bottom of page