top of page

Over Ons

Ons Verhaal

Genieten, Groeien en Zijn

"Centre Ramet is iets waar ik van geniet,

waar ik van groei, wat mij voedt en wat ik kan voeden. Iets wat ik 'ont-wikkel'. Andersom ‘ont-wikkelt’ het mij. Het zet me ertoe aan om op tempo te blijven met alles wat erbij komt kijken, en te kunnen ontvangen en laten ontstaan wat er al ‘is’. Het is heerlijk om op deze manier te ondernemen, ondernemen wordt zo creëren. 

Dankbaar dat ik dit mag doen. 

Dit centrum mag een plek zijn voor mensen die ook graag willen groeien en kunnen ontvangen wat hier gegeven wil worden, en ook kunnen geven wat zij te bieden hebben. Op die manier ontstaat een uitwisseling, letterlijk door 'te zijn' wie we zijn, en dat met elkaar te delen. Op een veilige manier."

IMG_20200912_172433_edited_edited_edited

Lotte droomde van een prachtige plek met veel natuur eromheen, om een centrum te kunnen laten ontstaan waar mensen samen kunnen komen om van en met elkaar te leren over bewustzijn, intuïtie, mediteren, energiewerk, het gebruik van klank en zang. Hoe wij bestaan uit energie en hoe materie daardoor beïnvloed wordt; de kracht van intentie, de invloed van gedachten op ons (fysieke) welzijn, de kracht van gezonde voeding en onze verbinding met de natuur.

Meditatie handgebaar
Vrouwen Hands Holding
Amandelbloesem
Handen in de Soil

Rust en veiligheid zijn voorwaarden om ons open en kwetsbaar op te kunnen stellen. De intentie is om hier een plek te creëren waarin gedeeld kan worden en waar groei mogelijk is. Samen, door elkaar en met elkaar. Steeds weer opnieuw.

IMG_20210518_123824-02.jpeg
IMG_20210518_123839-01.jpeg

Nu blijkt dat deze droom “toevallig” al eerder aanwezig was. Ik ben bezig met het herlezen van mijn dagboeken over de afgelopen 20 jaar, en nu blijkt dat ik op mijn 18de al schreef dat ik later graag een oud kasteel op zou willen knappen om er een cursuscentrum in te beginnen;

“Het liefst richt ik een fijne plek op waar mensen kunnen komen voor cursussen etc., voor weekends. Een oud kasteel opknappen ofzo. (…) mijn doel is de wereld verbeteren. Dan moet ik eerst weten wat er goed is aan de wereld, zodat we daar verder aan kunnen werken, om dat uiteindelijk zo uit te laten groeien dat de wereld weer gaat stralen”.

 

Dus eerst maar de wereld in om te kijken wat er voor moois is!

Dat heb ik de afgelopen 20 jaar gedaan. Laten we 'het moois' levenservaring noemen :-). En ik leer nog steeds, elke dag. ​

Centre Ramet krijgt steeds meer vorm, en de eerste programma's staan op de agenda. 

Wil je meedoen?

Vraag je Zelf dan af of jij er klaar voor bent om nog meer liefde te gaan voelen en ontvangen in je leven, van jeZelf dit keer! En of jij zin hebt om dat te gaan ontdekken samen met 10 tot 14 anderen op een prachtige plek in de Morvan. Een droomplek.

De meeste weken zullen geheel verzorgd zijn, inclusief alle maaltijden en tussendoortjes, drie prachtige gîtes om in te verblijven (een- en tweepersoonskamers aanwezig), een gloednieuwe en lichte yogazaal in de oude paardenstal, en een overdekte buitenkeuken om heerlijk samen te kunnen genieten van de maaltijden.

En dat alles midden in de Morvan, omringd met hoge bomen voor de schaduw, een riviertje wat door het landgoed stroomt, en wandelmogelijkheid op zowel het terrein zelf als de omliggende rozentuin, en door de bossen en langs de watervallen van de Morvan. 

aarde

"The garden through the cold night

        Longs for the warmth of the sun.

The fish on the river bank

        Longs to be back in the water.

A pigeon with a broken wing

        Longs to fly from a high branch.

The traveller on a dark night

        Longs for the light of the moon.

But earth longed a thousand times more

        For you to be born on it again."

Winged Pharao by Joan Grant, 1937.

bottom of page