top of page

Ons Team

1632693904050_57868215_IMG20210927000445_00_edited.jpg

Lotte Elizabeth Graat

Eigenaresse van Centre Ramet, Programmamaker en Gastvrouw

Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb ook altijd de wens gehad om de wereld te leren kennen, en te ontdekken. Ik heb veel interesses en heb dan ook getwijfeld tussen studies zoals archeologie, politicologie, landbouw, zang  aan het conservatorium, en vast nog meer! Maar heb uiteindelijk gekozen voor culturele antropologie. Met een uitstapje naar etnomusicologie in Ierland, en uiteindelijk een onderzoeksmaster aan de universiteit van Wageningen  in rurale ontwikkelingssociologie. Toen ik 22 was werd ik de moeder van een prachtige dochter, en later kreeg ik nog twee prachtige zoons. Ik heb inderdaad in verschillende landen gewoond voor kortere of langere tijd; Engeland, Italië, Portugal, Australië, en momenteel half in Nederland en half in Frankrijk. Naast mijn studies heb ik veel in de horeca gewerkt in verschillende soorten bedrijven, en in Australië heb ik gewerkt aan een PhD over een ontwikkelingsprogramma voor vrouwen, wat zich toen afspeelde op Antarctica. De afgelopen jaren heb ik vooral in de landbouw gewerkt, op de (biologische) melkveebedrijven waar ik met mijn gezin woonde, in Australië en Frankrijk. Momenteel houd ik me bezig met (onderzoek naar) bewustzijn, energiewerk, meditatie & yoga, en het opbouwen van dit heerlijke centrum, waar alles samen mag komen! Ik ben dankbaar dat ik Jacqueline weer tegengekomen ben op mijn pad, en geniet van alle mogelijkheden die zich openen. 

 

Je kan mij bereiken via de contactgegevens op deze site

graatlotte@gmail.com


 

IMG-20200802-WA0000_edited_edited_edited

Jacqueline Couteaux

Eigenaresse van de locatie Chateau Champ Ramet

De aankoop van Champ Ramet in 2011 was een coup d'achat de coeur. Dit werd enerzijds geleid door mijn passie voor historische panden, en het opknappen daarvan, maar ik verlangde ook naar een fijne plek waar ik met mijn familie en vrienden kon zijn in de zomermaanden, om mooie ervaringen op te doen en samen te zijn. Ik heb zelf vier kinderen die toen nog jong waren, maar met het oog op eventuele aanhang en kleinkinderen was ik op zoek naar iets met ruimte en veel natuur eromheen. Dat heb ik gevonden op Champ Ramet. Mijn ervaring in het renoveren en inrichten van panden heb ik hier kunnen gebruiken, om het chateau naar moderne standaard te renoveren met alle gemakken voorzien voor de gasten, maar tegelijkertijd met behoud van de authentieke stijl, die je terugziet in de gehele inrichting en aankleding van het pand en de kamers. Ik heb de draad opgepakt waar de vorige eigenaren waren gebleven; ik heb de inrichting van de buitenkeuken afgemaakt, het dak en elektra vernieuwd, en later de isolatie aangepakt. Middels een overgebleven fotoalbum wat nog bij de buren lag, heb ik me in kunnen leven in hoe het hier vroeger was, en de renovatie zo uit kunnen voeren dat het authentieke karakter behouden kon blijven. De buurman Pierre Antoine heeft deze renovatie op zich genomen.

 

De voormalige eigenaren gebruikten het landhuis als huwelijkslocatie, waarbij de gasten in de gîtes konden verblijven. Vanuit Champ Ramet hebben anderen zich hier inmiddels ook gesetteld in de Morvan. Zo heeft mijn zus zich in het dorp gevestigd en zij verzorgt ook gîte verhuur aan huis.  Twee andere voormalige gasten van Champ Ramet hebben de Pastorie in het dorp gekocht, en zijn daar een chambres d'hôtes gestart. Het kringetje heeft zich dus uitgebreid, omdat mensen het hier zo een fijne plek vinden. Dat betekent ook dat er altijd nog extra mogelijkheden zijn in de buurt indien dat eens nodig zou zijn. 

Sinds Ton in mijn leven is hebben we samen 7 kinderen, en is het echt een familiewoning geworden voor de zomer. De twee zomermaanden zijn heerlijk, maar het pand verdient meer. Ik ben blij en dankbaar dat ik Lotte weer op mijn pad ben tegengekomen, zodat er meer betekenis aan het landhuis gegeven kan worden en de luiken weer meer open kunnen buiten de zomermaanden om.  Op deze manier krijgt het huis een extra bestemming.  Ik zie het als het steentje wat je in het water gooit waardoor er steeds meer kringen komen.  

 

In het voor- en najaar cursussen op Champ Ramet, dat geeft toekomstmuziek. Hoe zich dat gaat uitkristalliseren zullen we vanzelf gaan zien. Het is hier prachtig met de koeien en de kleurrijke rozentuin aan de overkant van de weg, de heldere sterrenhemel. Er groeit Frans mos op de bomen wat enkel in zuurstofrijke gebieden kan groeien. De natuur hier kan er echt voor zorgen dat er weer ruimte komt om creatief te zijn. Op deze manier dragen wij ons steentje bij.
 

image%25252520ton_edited_edited_edited_e

Sinds een paar jaar zijn Ton en ik samen begonnen met de verzorging van de gîte verhuur in de zomermaanden (Juli en Augustus). Samen bieden we hier een prachtige plek voor gezinnen om samen te genieten en tot rust te komen in een authentiek Frans Chateau, midden in de prachtige natuur van de Morvan in Frankrijk. 

Ton & ik zijn bereikbaar voor vakantieboekingen van de gîtes voor de maanden Juli en Augustus, via deze link

bottom of page