top of page

zo 21 mei

|

La Celle-en-Morvan

Aikido met Jurjen

Deze meerdaagse training is een persoonlijk ontwikkeltraject in een groep. Met Aikido als prettig, metaforisch middel. Samen met de overige deelnemers werk je aan je eigen leervraag. Sterker nog, je hebt anderen nodig om je eigen bewustzijn aan te wakkeren.

Aikido met Jurjen
Aikido met Jurjen

Tijd en locatie

21 mei 2023, 17:00 – 25 mei 2023, 17:00

La Celle-en-Morvan, 44 Rue de l,Eglise St Agnan, 71400 La Celle-en-Morvan, Frankrijk

Over het evenement

Na afloop ben je beter in staat om;

Je eigen rol in relaties te begrijpen

Je grenzen aan te geven zonder schuldgevoel en grenzen van anderen te respecteren

Zelfverzekerd door het leven te wandelen

Leiding te geven zonder anderen te domineren

Volgen in vertrouwen met behoud van eigen grenzen

Anderen sterker te maken

Deze meerdaagse training is volledig verzorgd. Inclusief vier overnachtingen in het chateau in een privékamer en drie volledige maaltijden per dag. Parkeergelegenheid aanwezig op het terrein. 

Voor meer informatie en boekingen ga je hier naar Jurjen Groen.

Aikido 

Nagenoeg alle krijgskunsten zijn gericht op het uit balans brengen en zelfs uitschakelen van de tegenstander. Aikido richt zich juist op harmonie en zelfs het sterker maken van de ander(en) met behoud van eigen grenzen. Deze invalshoek geeft een totaal andere kijk op zaken. De fundamenten van deze prachtige Japanse krijgskunst zijn terug te vinden in al mijn werkzaamheden.

Aikido is een prachtig middel dat geschikt is voor vele doeleinden. Het staat voor Liefde, Respect en Vertrouwen. Door middel van fysieke oefeningen worden vele persoonlijke eigenschappen en gedragingen in een oogwenk zichtbaar en voelbaar. Je zou kunnen zeggen dat aikido een persoonlijk ontwikkeltraject is waarbij je je medemens nodig hebt om vooruitgang te boeken. Onderwerpen als bijvoorbeeld houding, stevig staan, contact maken, verbinding, souplesse, kalmte en weerstand komen allemaal, en altijd tegelijkertijd, aan bod. Daarbij worden thema's als leiderschap zonder de ander te domineren en leren volgen zonder je te gedragen als slachtoffer ook behandeld. Om deze eigenschappen en vaardigheden te oefenen, worden er technieken gebruikt die lijken op aanval en verdediging.

Mijn naam is Jurjen Groen en vanaf eind jaren '90 beoefen ik ki-aikido. Meerdere keren per week train ik in de dojo met beginners en vergevorderden in dezelfde les.  Ruim tien jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de wereld buiten de dojo en begon ik de filosofie in andere contexten te plaatsen. Vooral in sectoren als de zorg en het onderwijs, waar afhankelijkheid van anderen, en de zorg voor anderen een grote rol spelen, wordt aikido als zeer verhelderend ervaren

Met wie krijg je te maken?

Als vader van twee kinderen in de puberleeftijd, en als man van een lieve vrouw die er drie van heeft, word ik constant gespiegeld op mijn eigen overtuigingen, ervaringen en gedrag. Het geeft me veel informatie over de huidige gedachtengang, en normen en waarden van de komende generatie. Ik ben enorm nieuwsgierig, leergierig, impulsief en enthousiast. Ook rustig en begripvol en wil graag waarde toevoegen aan de dingen die ik doe. Plezier maken vind ik een ondergewaardeerde factor in het leven. Daarom houd ik zeer van luchtigheid, grappen maken en plagen, zonder de diepgang, respect of richting uit het oog te verliezen. Aikido zit inmiddels in mijn DNA. De trainingen die ik meerdere keren per week volg zorgen ervoor dat ik me persoonlijk kan blijven ontwikkelen.

Liefde, Respect en Vertrouwen 

Meegegeven door mijn leraren, wat ik wil blijven uitdragen, voortzetten en ontwikkelen. Ik confronteer graag. Altijd vanuit gelijkwaardigheid en ontwikkeling bekeken. In een tijd waarin verdeeldheid toeneemt, blijf ik me op mijn manier inzetten voor harmonie en samenwerking.

Voor boekingen en contact ga je hier naar Jurjen Groen.

De prijs voor Zwarte band beslissers (vóór 1 december 2022) is €499. 

De prijs voor Witte band beslissers (ná 1 december 2022) is €599.

Boekingen gaan via Jurjen Groen.

Prijzen zijn inclusief vier overnachtingen in het chateau en maaltijden.

Over de volledige inhoud zal met de deelnemers persoonlijk worden gecorrespondeerd.

Deel dit evenement

bottom of page